Sosiaalisen median settilista

”Suomalaiset ovat sosiaalisessa mediassakin aivan liian ujoja”, täräyttää Sinisen Meteoriitin markkinointijohtaja Janne Gylling selittäessään vertaustaan yhteisömanagerin ja yökerho-DJ:n välillä. Gylling näkee, että sosiaalisen median sisällöntuottajan tulisi suhtautua yleisöönsä vähän samaan tapaan kuin DJ:t eri klubeilla tekevät: ”jos käsissäsi on hitti, se saa ja pitääkin toistua pitkin settiä”, hän tähdentää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi laadukkaan blogitekstin voi hyvillä mielin twiitata viisi, jopa kymmenenkin kertaa saman viikon aikana.

Taustalla on ajatus siitä, että sosiaalisessa mediassa lähes kaikissa tilanteissa enemmän on enemmän. ”Sitä paitsi yhden twiitin elinaika on useimmiten minuutteja”, Gylling huomauttaa. Tämän myötä todennäköisyydet sille, että joku törmäisi samaan linkkiin useamman kerran ja ärsyyntyisi ovat häviävän pienet suhteutettuna uudella linkityksellä saavutettuihin lukijoihin.

Vaikka lähtökohtaisesti sisällön runsaus ja rohkeus ovatkin positiivisia asioita, on onnistuneen yhteisömanageroinnin keskiössä ehdottomasti jatkuvuus: ”tärkeää on pitää tasainen virta sisällöntuotannossa päällä kokoajan eikä missään nimessä oksentaa kaikkea kerralla”, Gylling muistuttaa. Gylling toivoisi kuitenkin näkevänsä huomattavasti nykyistä enemmän rosoisuutta joka puolelta puskevassa sisältövirrassa – päivitys saa ja sen on ehkä jopa suotavaakin suututtaa edes jotakin tahoa. ”Jäädäkseen mieleen yksittäisen sisällön on herätettävä tunteita – varsin todennäköisesti joku myös pahoittaa tällöin mielensä”, Gylling selittää. Lisää Gyllingin ajatuksia ja mielenkiintoisia vertauksia on luvassa CMADFI-tapahtumassa kello 11.35, kun Gylling pitää puheenvuoronsa otsikkonaan ”Sisältö-DJ – kaikkien sisällönjanoisten sankari”.

Sininen Meteoriitti ei ole CMADFI-tapahtuman pääsponsorina ensikertalainen, ja odotukset tämänkin vuoden päivään ovat korkealla. Loppusyksystä yhtiön markkinointijohtajan pestiin hypännyt Gylling kertoo tapahtuman kokoavan yhteen paikkaan erinomaisen joukon heille tärkeitä ihmisiä, joihin voisi olla haastavaa saada kontakti muuta kautta. Lisäksi Gylling uskoo, että suuri osa tänä vuonna kokoontuvista yhteisömanagereista on erittäin korkeilla ja arvostetuilla paikoilla muutaman vuoden päästä. Henkilökohtaisella tasolla Janne Gylling odottaakin eniten kahvi- ja lounaspöydissä käytäviä keskusteluja sekä aulassa ja käytävillä tapahtuvaa spontaania verkostoitumista.
Erityisesti digitalisaatioon ja sen mahdollistaviin teknisiin ratkaisuihin erikoistunut yritys tulee esittelemään pisteellään ainakin työkaluja sisäisen viestinnän tuomiseen tämän päivän standardeille. Luvassa on kuitenkin paljon paljon muutakin, ja Sininen Meteoriitti toivookin vilkasta sekä inspiroivaa keskustelua yhteisömanageroinnista ja kaikesta siihen liittyvästä.